вторник, 2 януари 2018 г.

КЪДЕ СМЕ И КАК РАБОТИМ


Център Ровел се намира до зъболекарските кабинети в двора на бул. Цар Борис III №25  спирка на трамвай №5 "Лагера".  Телефон за допълнителна информация и записване на час 0888700503 

Разполагаме с места за паркиране - попитайте при записване на час.

При нас можете да направите измерване с най-съвремени уреди произведени в Япония. Измерванията се правят безкръвно и без облъчване.
Измерванията се правят на гладно за времето от 8,00 до 14,00 ч със записване на час.
Измерването отнема около 30 минути заедно с разчитането и разяснението на измерените резултати.
Резултатите са над 100 страници и се качват на флаш памет  или се изпращат по мейл. За всеки измерен показател се извеждат разяснения на отделна страница - каква е ролята на този показател, какви са референтните стойности, какви са измерените и какво е необходимо да се направи, ако има големи отклонения, така, че лица без медицинско образование да могат да се ориентират.
В център Ровел не се продават лекарства, билки и лекарствени добавки!
В център Ровел не се провежда лечение!
При необходимост ще бъдете насочени към специализиран медицински преглед и лечение, чрез вашия личен лекар.


Ценоразпис:


79 лв - ИРИСОВА ДИАГНОСТИКА - Ирисовата диагностика може да даде такава информация за човешкия организъм, каквато не може да се получи чрез други методи. /раздел 1 подробно по-долу/  

79 лв - МАГНИТО-РЕЗОНАНСЕН АНАЛИЗ за ранна диагностика. /раздел 2 подробно по-долу/ с включено разчитане и обяснение на резултатите от измерването

57 лв - Измерване с БИОСКЕНЕР  /раздел 5 по-долу/.

49лв - МЕТАБОЛИТНО ИЗМЕРВАНЕ В 19 ПАРАМЕТЪРА и консултация /подробно по-долу


25лв - Измерване усвояването на вит. В12 и фолиева киселина /раздел 4 по-долу/

54лв - Безкръвен ТЕСТ ЗА ХРАНИТЕЛНА НЕПОНОСИМОСТ /раздел 6 по-долу/

69лв - Тестване на храни, дефицит на витамини, базов метаболизъм, хормонален дисбаланс чревен микробиом и консултация

Вече имаме първите отзиви от нашата лятна кампания. Екипът  на Център Ровел изразява искрена благодарност на всички за отзивите. Те са важен коректив за нас и подобряване и се надяваме всички да останат доволни от нашата кампания!

1. Ирисова диагностика

Тестът се провежда с иридоскоп на фирма CANON, японско производство.


Иридологията е метод, който изучава белези в ириса на окото, които отразяват здравето на организма.  Ирисовата диагностика може да даде такава информация за човешкия организъм и здравословното му състояние, каквато не може да се получи чрез други методи.


Иридологията се използва, като диагностичен метод. Тя не е медицински преглед. Специалистите в областта могат да разпознаят:

  • Натрупване на токсини и мястото, където те се намират.
  • Наличие на възпалителен процес и етапа му на развитие.
  • Нивото на общото здравословно състояние.
  • Биохимични дефицити. 


С помощта на ирисовата диагностика е възможно да се избегнат излишни рентгенови облъчвания и други инвазивни методи на диагностика, криещи опасност за здравето!


Ирисовата диагностика позволява бързо и цялостно определяне на здравословното състояние на човешкия организъм. 
Основава се върху наблюдението и интерпретацията на адаптационно-трофичните изменения в ириса на окото, които са резултат от заболявания на дадени органи и системи в организма. 

Ирисът отразява информация за последователността на болестното развитие от острия до дегенеративния стадий на възпалението, пряко свързано с начина на живот. 

Може да се определи локализацията на различни токсични отлагания, натрупани в организма. Каквито и да са, те се отразяват на обмяната в даден орган на клетъчно равнище, а оттам и на целия организъм.

По същия начин при изчистване и детоксикация, както и промяна на някои вредни навици, може да бъде наблюдаван процес на въстаановяване.
 

Как правим компютърна ирисова диагностика?

При компютърната ирисова диагностика очите се заснемат през ирисов микроскоп с цифрова камера с висока резолюция.


По снимката на ирисите върху монитора се прави диагностика по органи и системи, разкриват се минали, настоящи или зараждащи се заболявания. Образите могат да бъдат увеличени многократно с цел да се изследват важни подробности.

Картите на ирисите на всеки човек имат свой номер и се запазват, за да могат да се използват при следващи контролни прегледи.

Разчитане на ириса

Съществуват 96 зони в ириса, като всяка от тях отговаря за определени органи или система в човешкото тяло.  

Лявото око съответства на лявата част на тялото, а дясното око – на дясната. За мозъка и щитовидната жлеза може да се следи в горната част на ириса. Състоянието на тези органи, които се намират по-ниско, като бъбреците, може да се проследи „на дъното“ на ириса.

При самия процес по „разчитане“ на ириса за получаване на информация относно здравословното състояние се използват няколко характеристики, които се изучават. Те включват цветове, слоеве, пръстени и петна. 
 

2. МАГНИТО-РЕЗОНАНСЕН АНАЛИЗ


Измерването се извършва с магнито-резонансен анализатор на фирма Metatron Hunter.

Според водещи специалисти е препоръчително преди измерването да се редуцира ефекта на свободните радикали, предизвикващи набъбване на капилярите с огед да бъдат измерени само натрупванията на холестеролни плаки по лумена /вътрешната стена/ на кръвоносните съдове. Ще ви бъде предложена напитка от 100% алое вера, която ще редуцира оксидативния стрес и влиянието на свободните радикали.
Така също ще ви бъде предложена витамино-протеинова напитка съдържаща всички 21 аминокиселини с оглед измерване усвояването на аминокесилините от тялото. Аминокиселините са разградените белтъчини на съставните градивни елементи за нашите тела. Двете напитки алое и витаминопротеинов коктейл са включени в цената 80 лв. При промоционални цени и кампании на по-ниска цена напитките се заплащат допълнително на цена 10 лв общо, като това не е задължително за да бъда направено измерването и е изцяло ваше решение.
В случай на силна токсикация, натрупване на вредни вещества и затруднено усвояване ще ви бъде предложена 3-дневна тестова програма за чистене и детоксикация и безплатно следене показателите на тялото в рамките на 6 календарни месеца. Следенето на показателите се извършва с японски вътрешен метаболитен скенер. Цената е 48 лв и е включена в регулярната цена от 80 лв. При промоционални кампании на значително по-ниска от регулярната цена получавате отстъпка и тридневната тестова програма ще бъде 32 лв плюс 2 безплатни измервания в началото и края на тестовия период. След последното измерване ще бъде установено от какво се нуждае тялото за пълна детоксикация за самовъзстановяване на нормално тегло и здравни дискомфорти.

Магнито-резонансният анализатор обединява диагностичните възможности на няколко медицински апарата. Всеки един от тях поотделно открива само оформения вече процес или заболяване, докато апаратът "магнито-резонансен анализатор" анализира състоянието на отделния орган до ниво клетка и позволява ранна диагностика и прогноза за развитие на евентуално заболяване от 3 до 5 години преди появата на първите оплаквания.

За кратко време с апарата се извършва експресен, безболезнен и неинвазивен преглед на целия организъм, без да се налага провеждане на предварителна специална подготовка и диети. Изисква се единствено около два часа преди провеждане на изследването да не се консумират кофеинови, никотинови продукти, енергийни напитки и хранителни добавки, които биха компрометирали крайния резултат.

 Апаратът "Магнито-резонансен анализатор" е високотехнологично електронно устройство за преглед на здравното състояние на човешкия организъм.
  Анализаторът използва научните постижения в електронната техника, за отчитане и анализ на магнитното поле на човешката клетка и на базата на този анализ, дава здравния статус на организма и проблемни зони в техния най-ранен стадий.
Високотехнологичния уред интегрира в себе си медицина, био-информатика, електро инженерство и други съвременни науки.

Анализаторът извежда 35 подробни отчета (35 за мъж/35 за жена) с общо над 245 различни резултата от диагностиката. 

За всеки измерен показател са посочени референтните стойности и описание на български, как влияят на здравословното състояние, как да се коригират и поддържат с целево хранене /кои храни помагат и кои да бъдат избягвани/

Резултатите излизат веднага и се получават на мейл или флашка. Отнема около 15-20мин.Изследвани показатели:
·          Сърдечно-съдови и мозъчно-съдови: вискозитет на кръвта, общ холестерол, масти в кръвта, съдово съпротивление, еластичност на съдовете, консумация на кръв от миокарда, кръвоснабдяване на миокарда, кислородна консумация на миокарда, ударен обем, съпротивление на изтласкване в лява камера, сила на изпомпване на лява камера, еластичност на коронарните артерии, кръвно налягане на коронарните артерии, еластичност на кръвоносните съдове в мозъка, кръвоснабдяване на мозъка, състояние на паметта
·          Функция на стомашно-чревния тракт: секреция на пепсин, перисталтика на стомаха и тънките черва, усвояване на хранителните вещества
·          Чернодробна функция: метаболизъм на протеини, серумни глобулини, производство на енергия, детоксикация, мазнини в черния дроб, алкална фосфатаза
·         Функция на жлъчния мехур: серумни жлъчни киселини, билирубин
·          Функция на панкреаса: инсулин, глюкагон, панкреасни полипептиди
·          Бъбречна функция: лизозим, протеин в урината, урея, пикочна киселина, уробилиноген
·          Белодробна функция: витален капацитет, общ капацитет на белия дроб, устойчивост на въздушните пътища, артериално съдържание на кислород и въглероден двуокис

·          Нервна система: черепно-мозъчни нерви, кръвоснабдяване на мозъка, церебрална артериосклероза, настроения, памет
·          Опорно-двигателна система: калцификация на шийните и лумбални прешлени, прилепване /адхезия/ на мускулите на рамото, подвижност на крайниците, възраст на сухожилията
·          Минерална плътност на костите: коефициент на остеокластите, загуба на калций, хиперплазия на костите, остеопороза, минерална плътност

·          Ревматизъм и други ставни заболявания
·          Кръвна захар: секреция на инсулин, кръвна захар, захар в урината
·          Очи: функционално състояние, зрителна умора
·          Основни физически качества: способност за реагиране (функция на надбъбречната жлеза), психична мощ (енергия), недостиг на вода в организма, съдържание на кислород в клетките, PH на кръвта


·          Витамини и микроелементи: калций, желязо, цинк, селен, олово, витамини А, C, Е, К, В1, B2, B3, B6, B12, D3, фолиева киселина 
·          Сексуалната функция на мъжа: тестостерон, гонадотропин, еректилна способност
  
·          Простата: хиперплазия на простатата, калцификация на простатата, простатит
·          Гинекология: гонадотропин, пролактин, прогестерон, естрогени
·          Кожа: увреждания на кожата от свободни радикали, колаген на кожата, мазнини на кожата
·          Щитовидна жлеза: функционалност и състояниеСВЪРЗАНИ СТАТИИ

ХИПОТАЛАМУСЪТ 

Хипоталамусът - запазва телата ни в равновесие (хомеостаза е медицинският термин). Контролира температурата на тялото, глад, жажда, умора, гняв, секс, емоционална привързаност, циркадния ни часовник и още, и още.
Как? Първо, той контролира нашата нервна система чрез невротрансмитери и невромодулатори – предаване на сигнали чрез нервната система и модулиране на тези сигнали, така че те да не са твърде силни или твърде слаби.
Второ, хипоталамусът контролира хипофизната жлеза, която, от своя страна, контролира цялата ендокринната система на щитовидната жлеза, надбъбречните жлези, панкреаса, половите жлези, епифизата, паратироидните жлези, тимус, лептин, грелин и т.н.
Анализът се извършва със специализиран метаболитен вътрешен скенер на японската фирма Tanita - лидер в съвременната метаболитна апаратура. Измерването е безкръвно, безболезнено и без облъчване. През биоактивни точки на ръцете и ходилата се подава сигнал. Компютър обработва зесечените телесни структури в рамките на около 20 сек.
Тези анализатори се използват за диагностика в болници, здравни центрове, метаболични клиники, кабинети по диетика и други.
Изключително полезно е човек да следи показателите си, защото с времето те се променят и ако не се предприемат своевременни мерки, корекциите се извършват трудно, а в някои случаи това е невъзможно.

Анализаторът извършва биометрично сканиране на тялото в 19 параметъра:
·       Тегло - разбира се всеки може да го следи и в къщи
·       Вътреклетъчни липиди в проценти  за лица на възраст от 5 до 99 години /не се обсъждат подкожни мазнини/
·       Хидратация на мускулните клетки в проценти
·       Мускулна маса
·       Физически рейтинг на тялото
·       Костна минерална маса - точно измерване на минерализацията на костите
·       Метаболитна възраст
·       Базов метаболизъм /усвояване и изгаряне на калории за едно денонощие в покой/
·       Индекс на телесната маса
·       Висцерални липиди /натрупвания по вътрешността на кръвоносните съдове и около органите/, проводимост на артериите и оценка на основните функциина организма
·       5 сегментно отчитане на вътреклетъчните липиди
·       5 сегментно отчитане на мускулната масаПоказателите, които уредът измерва са пряко свързани с физическото и здравословното състояние на човек.


С този уред могат да бъдат открити причините за редица здравни дискомфорти, натрупване на наднормено тегло, проводимост на артериите, оценка на основните функции на тялото и др..

Контролно измерване се прави най-рано след 10 дни за проследяване на резултатите и ако е необходимо се внасят корекции в програмата. 


КОНСУЛТАЦИЯ СЪС СПЕЦИАЛИСТ

Не е достатъчно само да направите съответното измерване. Необходимо е да се направи анализ на резултатите (сравнение на получените резултати с референтните стойности) и да се открие причината за тези показатели при които има нездравословно отклонение.
В нашият център консултацията се прави от квалифицирани специалисти и експерти.
Взимайки предвид здравословното състояние на човек, възрастта му, физическата активност и резултатите от анализа на тялото можем да подадем полезна информация как да бъдат коригирани проблемите, ако са налице такива.
4. Измерване усвояването на витамин В12.

Измерването се прави безкръвно, безболезнено и без облъчване.

Витамин В12 стимулира хемопоетичната /кръвообразуващата/ функция на костния мозък. При неговия дефицит се предизвиква пернициозна анемия, известна още като злокачествена анемия. Организма проявява несвойствени симптоми при липса на вит. В12, което е причина за често неправилно диагностицирани случаи. 


Фолиева киселина:Фолиевата киселина (витамин В9) и голям брой нейни производни биологично активни съединения, наречени фолати, участват активно в процесите на метаболизма. Те са включени в редица ензими, участващи в синтеза на голям брой аминокиселини и на нуклеотидите, и поради това, играят ключова роля в синтеза на хемоглобина и на ДНК, и РНК, благодарение на което се активизира клетъчното делене и растеж. Човешкото тяло не произвежда фолиева киселина, а тази, която си набавяме с храната е изключително нестабилна и бързо губи своята активност по време на обработка и съхранение. Дефицитът на фолиева киселина в организма може да доведе до намаляване на ДНК синтезата и от там до нарушение на клетъчното деление, най-изявено в бързо регенериращите се тъкани. Дефицитът на този витамин, заедно с дефицита на витамин В12, водят до нарушения в образуването на червените кръвни клетки в костния мозък и до мегалобластна анемия; може да предизвика нарушения в миелиновите обвивки на периферните нерви и дегенеративни промени в гръбначния мозък. Липсата на фолиева киселина може да предизвика също левкопения у човека и да доведе до физическа слабост, раздразнителност, загуба на апетит и психиатрични симптоми.


Цитат от

"ЕДИН БЕЗМЪЛВЕН УБИЕЦ дебне милиони хора. 
Може би вие сте сред тях.
Този убиец е майстор на маскарада: поразява хората по най-разичен начин. 

Едни измъчва с тремор, други с депресия или психоза, трети с мъчителни болки в краката или ръцете или даже парализа. 
Може да имитира болестта на Алцхаймер, множествена склероза, ранен Паркинсон, диабет, невропатия или синдром на хронична умора. 
Може да направи мъжете и жените безплодни и да увреди развитието на децата им. 
Понякога дреме и само тайничко увеличава риска от смъртоносни болести – от сърдечни и мозъчни удари до рак.
Това медицинско нарушение произтича от витаминен дефицит, но стандартната мултивитаминна таблетка обикновено не може да го предотврати. 

Възможно е да не помогнат и високите дози от перорални формули. Лекарите го смятата за „старческа болест”, но то може да порази всеки човек на всяка възраст, а понякога най-тежко засяга децата.
Нарушението, за което говоря е дефицит на витамин В12. Ако го развиете, то може да бъде лесно открито, третирано и излекувано – но само ако дефицитът е установен преди да е станало късно."
Витамин В12 се усвоява в най-голяма степен от лигавицата на стомаха, а не в червата. 
При тази неинвазивна диагностика се прави оценка на резорбативната способност на стомашната лигавица и се измерва съдържанието на витамин В12 в организма.

 

5. Измерване с биоскенер

 

Измерват се над 200 показателя на човешкото тяло, безкръвно, безболезнено и без облъчване. 

Показателите се изпращат на мейл или се прехвърлят на ваша флаш-памет.


Изисква се поне 2 часа преди изследването да не се консумират храна и тонизиращи напитки. 

  Цени и продължителност на изследването

 Измерването и обработването на резултатите отнеме 15 мин.
При желание може да бъде направено разчитане на резултатите и консултация, като на място се заплащат допълнително 18 лв. Разчитането и консултацията отнема още около 45 мин.

 

6. Безкръвен тест за хранителна непоносимост

Това не е Вегатест!
Тестът  е включен в стандртния пакет от хранителни измервания  предлагани в Център Ровел. Извършва се с апаратура на Метатрон хънтър. Това е квантов-енергиен тест. С негова помощ може да се определи кои групи храни влияят здравословно на даден организъм, как да се храним без сериозно ограничаване на колираничаване така, че да не трупаме излишни килограми. Възможно е да бъде редуцирано наднормено тегло.

Тестът включва измерване за откриване на хормонален дисбаланс, повишена киселинност на стомашно-чревния тракт, състояние на микробиома в червата, усвояването на аминокиселини от различни групи храни, базов метаболизъм и др.

Причините за непоносимост към определени храни и бактериален дисбаланс  могат  да бъдат прекомерната употреба на антибиотици, стероиди, консумация на обработени храни, съдържащи Е-та и стреса не на последно място.

 

Имате усещането, че трябва да направите нещо! Не се колебайте да ни се обадите! Доведете своите приятели и членове на семейството ви! Ще се радваме де ви бъдем полезни!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар